A Magyar Posta árai folyamatosan emelkednek, és mostanra egyre több alternatív megoldás is van, amivel ki lehet váltani a lassú és drága Magyar Postát.

FRISSÍTÉS (2020. október): bár ezt a cikket lassan egy éve írtam, de azóta sincs változás ezekben, nincs új piaci szereplő továbbra sem.

A legnagyobb probléma a Magyar Postával, hogy mostanra elég drága lett, nagyon lassú (ez nem csak a Magyar Postára igaz persze, hanem globálisan a postai szállításra), és az USA-ba küldött levelekhez nem biztosít nyomkövetést. A postai szállításról írtam már korábban részletesebben, érdemes elolvasni a cikket itt.

Alternatív postai szolgáltatók

Ezek olyan szolgáltatók, amik valójában postai küldést végeznek, csak kihagyják a rendszerből a Magyar Postát, és valamelyik külföldi postán keresztül mennek tovább a levelek. Ilyenkor itthon a cég összegyűjti a csomagokat, azokat elviszik a külföldi postához és ott azok feladásra kerülnek ugyanúgy, mintha mi adtuk volna fel. Van cég, aki mintegy futártársaság házhoz jön és elviszik a feladni váró csomagot tőlünk, van, akinél nekünk kell ezeket elvinni egy csomagpontra.
Ami jó bennük, hogy mindegyik (van amelyik jelentősen) olcsóbb, mint a Magyar Posta, és kínálnak amerikai nyomkövetést is. Sokszor már önmagában attól is olcsóbbak tudnak lenni, hogy nem szüntették meg a 50 és 500 gramm közötti ársávok egy részét, így ha éppen csak 150 grammos a csomagunk, amit küldünk, akkor már ezzel nagyot spóroltak nekünk. Nézzünk pár ilyen szolgáltatót.

Spring GDS

Nagy nemzetközi cég, aminek van itthoni központja is Budapesten a Gyáli úton. Futár házhoz jön és begyűjti a csomagokat, de van ehhez értéklimit (ami most 6000 Ft küldési érték Budapesten), de ha nem érjük el a minimális küldési értéket, akkor plusz pénzért elviszi, vagy pedig be lehet vinni a csomagokat a Gyáli útra hozzájuk.
A csomagokat a Holland Postával küldik. Közvetlen elérhetőséget sajnos a GDPR miatt nem adhatok itt most, várom a cég visszajelzését egy megosztható e-mail címről. Addig érdeklődj az Etsy vagy Amazon Facebook csoportokban erről, mert ott már sokszor szóba került.

DHL Global Mail

A német posta DHL szolgáltatása. Ugyanúgy itthon begyűjtik a csomagokat, viszont a Springgel ellentétben értéklimit nélkül is kijönnek és elviszik a küldeményeket.  A német postával mennek a levelek aztán tovább.
Itt találsz erről plusz infókat.

csomagkuldo.hu

Ez a szolgáltató eddig csak Európába küldött küldeményeket, de elindult az USA szállítása is, így jó alternatíva lehet a postának. Viszont főleg a környező országokba kedvezőek a díjai, cserébe viszont csomagpontra kell beadni a leveleket, nem jönnek házhoz. Csomagpontból elég sok van, de vidéken lehet, hogy nincs a közelben.

Futárcégek

A Magyar Posta áremelkedése versenyképessé teszi ezt a küldési módot a két kiló alatti csomagok esetében, így azoknak is érdemes lehet elgondolkozni a futárral szállítóson, akik eddig nem tették. Most már vannak olyan súlykategóriák, ahol a 2 napos kézbesítésű expressz küldemény olcsóbb, mint a 2-3 hetes szállítású posta. Olvasd el a futárral szállításról a korábban írt cikkemet.

Ahhoz, hogy megtudd melyik szállítási megoldás a neked legkedvezőbb olvasd el ezt a cikkemet is, ahol megmutatom hogyan tudsz magadnak szállítási árlistát összerakni (a cikkben nem a legfrissebb árak szerepelnek).

…..

 

Van több Facebook csoportom, ahova segítségért tudsz fordulni vagy csak tanulni a többiek tapasztalataiból. Egy általános csoport külföldi értékesítéssel kapcsolatban, ahol mindenről kérdezhetsz, amit itt az oldalon olvasol.
Ha Etsy bolt nyitásán gondolkodsz vagy van már Etsy boltod, akkor lépj be az Etsy boltokat segítő csoportomba a Facebookon.
Az Amazon Handmade boltokat segítő csoportot pedig itt találod.

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető. Nem sok levelet küldök, tényleg csak a legfontosabbakról.