Etsy bolt kezelés és Etsy szolgáltatások

Sokan kerestek már meg az elmúlt években, hogy vállalom-e Etsy bolt nyitását vagy bolt asszisztenciát, eddig azonban elutasítottam ezt, mivel az Etsy szabályai nagyon bonyolulttá tették ezt idegen boltoknál. Az Etsy viszont változtatott a szabályzatán és nem ütköznek már akadályba ezek, így kínálok ilyen szolgáltatásokat is.

Ha most jársz először az oldalon, akkor pár szó rólam: Vig Virág vagyok, 8 éve van Etsy boltom, azóta több, mint 8 000 saját tervezésű és készítésű terméket értékesítettem, több mint 65 millió forint értékben ezen a piactéren.
Hivatalosan az Etsy által jóváhagyott Etsy oktató vagyok (Etsy U Instruktor).
Sok előadást és workshopot tartottam az Etsyn értékesítésről az elmúlt években, jelenleg két e-bookom van a témában, és hamarosan érkeznek az első online mini-tanfolyamok is.
A téma a hobbim, én indítottam és kezelem a legnagyobb magyar Etsy csoportot is, ami már több, mint 2 600 taggal rendelkezik. Az eddigi munkáimról és tevékenységemről a Rólam oldalon tudsz többet olvasni.

Az itt vállalt feladatokat közösen a férjemmel és a virtuális asszisztenseimmel végzem, akik jelenleg is segítenek ezekben a munkákban nekem az Etsy boltunkban.
A bolt elemzéseket, a termékek kulcsszavainak (cím, címke) a kitalálását és a fényképek ellenőrzését minden esetben én végzem, illetve minden feladatnál ellenőrzöm a többiek által elvégzett munkát is és amennyiben szükségét látom átveszem tőlük a feladatot.

Várhatóan lesz pár csomag-ajánlat is, de egyelőre megnézem, hogy ezek közül mire lenne érdeklődés.

Etsy bolt elemzés

Boltkritika, bolt elemzés már meglévő és termékekkel feltöltött Etsy boltok számára. A feladat során részletes hiba listát kapsz javítási javaslatokkal a látható Etsy bolt és termékek alapján (szövegek, képek, címek stb). A javaslatok nem térnek ki részletesen minden termék módosítására, pár termék adatait összefoglalva készülnek. Keresőoptimalizálási feladatokat nem tartalmaz az elemzés, így kulcsszó ötletek lehetnek az elemzésben, de ezeket neked kell ellenőrizni, hogy melyek a megfelelőek a termékekhez.

Amennyiben úgy látom, hogy nem tudok érdemben segíteni a bolt elemzéssel, mert a legtöbb dolog jó, akkor visszafizetem a rendelési összeget.

Elvégzési idő: rendeléstől számítva 2-3 munkanap

Etsy bolt nyitása

Bolt nyitása, eladáshoz kapcsolódó beállítások, e-mail üzenetek beállítása, bolt kinézetének a beállításai, szállítási profil beállítása, szükséges szabályzatok felvitele, egy termék feltöltése. Emellett segítséget adok a szállítási árakhoz, szállítási partnereket tudok ajánlani.
A megnyitott boltban minden be lesz állítva, és egy termék lesz feltöltve megfelelő címmel, címkékkel és kulcsszavakkal. A további termékek feltöltése külön megrendelhető, vagy a megrendelő maga is fel tudja tenni őket a minta alapján.

A feladat elvégzéséhez szükség van minden személyes/céges információra (igazolvány, bankszámlaszám, Visa/mastercard bankkártya), profilképre, legalább egy termék adataira és fényképeire digitális formátumban. Gyakori kérdések és válaszok, illetve a termékvisszaküldés és csere részletei (van/nincs, ha van milyen feltételek mellett). A szövegek elegendőek magyar nyelven, a szükséges fordítást tartalmazza a feladat (lektorálás nélkül). A munka nem tartalmazza a fotók esetleges szerkesztését, az egyedi áron külön megrendelhető. Amennyiben úgy látom, hogy a képek nem jók, ezt jelezni fogom.
Egy táblázatot kell majd kitöltened, ahol minden szükséges adatot be fogok kérni (kivéve bankkártya adatok) és segítek ezeknek a kitöltésében magyarázatokkal. Próbálom annyira leegyszerűsíteni, hogy neked minél kevesebb feladatod legyen.

A boltnyitás mellé 60% kedvezménnyel, 3160 forintért meg tudod vásárolni az Etsy felülete és funkciói ebookot, ami segít a boltot később is kezelni ha te szeretnéd ezt végezni.

Elvégzési idő: szükséges anyagok beérkezése után 3 munkanap

Hamarosan elérhető lesz a boltnyitást bemutató oktató videóm és az ahhoz kapcsolódó leírás, ami lépésről-lépésre végigvezet a folyamaton, ha magadnak szeretnéd megcsinálni, de szükséged lenne ehhez egy videóra.

Díja: kérlek írj nekem

Bolti funkciók beállítása

Ha a boltodat már megnyitottad, de nem tudod, hogy a háttérben jól vannak-e beállítva a dolgok, ki van-e töltve minden szükséges rész. Ez a szolgáltatás benne van a boltnyitásban, nem szükséges pluszban megrendelni.
Ebben a szolgáltatásban nincs viszont benne termék/mintatermék feltöltése, sem a boltelemzés. A feladat tartalmazza az eladáshoz kapcsolódó beállításokat, e-mail üzenetek beállítását, bolt kinézetének a beállításait (az általad adott képek és információk felhasználásával), szállítási profil beállítását, szükséges szabályzatok felvitelét, gyakori kérdések részt.
Biztosítok hozzá egy dokumentumot, ahol a szükséges adatokat meg tudod adni. Itt magyarázatokat is adok, hogy mire vagyok kíváncsi, és esetleg mit kellene megfogalmaznod a feladathoz.

A szolgáltatás mellé 60% kedvezménnyel, 3160 forintért meg tudod vásárolni az Etsy felülete és funkciói ebookot, ami segít a boltot később is kezelni ha te szeretnéd ezt végezni.

Elvégzési idő: szükséges anyagok beérkezése után 3 munkanap

Termékfeltöltés

Termékfeltöltés meglévő adatokból, fotók kiválasztása és feltöltése.
Szükség van hozzá: termék neve, ára, típusa, színe, anyaga, leírása, méretezése (ha van), mérettáblázata (ha van), termékhez kapcsolódó gyakori kérdések, termékhez kapcsolódó súly, elkészítési idő és szállítási információ. Ezek írásban rendelkezésre kell, hogy álljanak a feladat elvégzéséhez.
A fenti adatokhoz át fogok küldeni egy táblázatot, amit ki kellene majd tölteni a feltölteni kívánt termékek adataival. Lehetséges az is, hogy meglévő webshopból másoljuk át az adatokat, ez egyedi megbeszélés kérdése, kérlek keress ezzel kapcsolatban.
A fotók szerkesztését nem tartalmazza ez a szolgáltatás, szükség esetén az külön kérhető (akár csak 1-1 képre is).

Ez a szolgáltatás a termékeknél egy egyszerű optimalizációt jelent, viszont nem tartalmaz direkt keresőoptimalizálást és kulcsszókutatást, ezért nem biztos, hogy a legjobb kulcsszavak és cím kerül beállításra (lásd erre lent a külön szolgáltatást). De az így feltöltött termékek adatai úgy lesznek megadva, hogy már eséllyel tudjon a termék az Etsy keresőben jó helyen megjelenni. Egy frissen nyitott boltnál ez az optimalizáció elegendő, nem szükséges külön a keresőoptimalizálást megrendelni, csak ha 3-4 héttel később sincs látogatottsága vagy eladása a boltnak.

A szolgáltatás mellé 60% kedvezménnyel, 3160 forintért meg tudod vásárolni az Etsy felülete és funkciói ebookot, ami segít a boltot később is kezelni ha te szeretnéd ezt végezni.

Díja: kérlek írj nekem

Termékek Etsyre keresőoptimalizálása

Kulcsszókutatás, termékeknek cím és címkék kiválasztása. Emellett a leírást is átnézem, és ha szükségesnek érzem javaslom majd az első kép módosítását vagy cseréjét (maga a kép módosítás nincs benne ebben a feladatban).

A feladat elvégzésekor törekszem rá, hogy a termék a lehető legjobban szerepeljen majd az Etsy keresőben, de ezt garantálni nem tudom, mivel ez egy hosszabb folyamat és sok tényező befolyásolhatja (konkurencia, termékek mennyisége, a fotók minősége, szállítási idő és ár, stb). A szolgáltatás két módosítást takar (ha szükséges), az első után 4 héttel egy újabbat, ha nincs lényeges változása látogatottságban a módosított termékeknek.

Díja: kérlek írj nekem

Etsy Bolt kezelése

Rendelések kezelése, szállítólevelek írása, termékek elemzése vagy időszakos módosítások egyedi ajánlat szerint.

Egyedi ajánlat szerint

Etsy bolt kezelése jutalékos formában

Ilyet vállalni fogok a jövőben, de csak nyári kezdéssel, amikor több szabadidőm van, így egyelőre nem aktuális.
Ezt a szolgáltatást csak fixen két évre(!) kötött szerződéssel vállalom, mivel az első pár hónapban sok munka van minden Etsy bolttal és kell pár hónap, akár egy év is, hogy elinduljon.

Jutalék mértéke a terméktől, ártól, és célcsoporttól is függ, egyedi ajánlat szerint 10-25%-a termékek vevő által fizetett, adót nem tartalmazó eladási árának.
Kérlek, hogy csak akkor keress ezzel kapcsolatban, ha legalább 40 terméked van (színverziók külön terméknek számítanak), és jó termékfotóid vannak.

Egyedi ajánlat szerint

Google Analytics összekapcsolása Etsy bolttal

Regisztráció és Etsy bolthoz kötés. Ennek segítségével többet is megtudhatsz látogatóidról, arról, hogy melyik termékeidet nézik, hogy találnak rá a boltodra, stb.

Hírlevél rendszer beállítása

Mailchimp hírlevélküldő beállítása és Etsy bolthoz kapcsolása, hogy kedvezményt kapjanak az Etsy boltban a feliratkozók, és ezzel e-mail címeket tudj gyűjteni.

A rendszer nem direkt lesz hozzákapcsolva az Etsyhez, hanem minden termékhez kerül a képek közé egy a plusz kép, amin megtalálható az ajánlat. A kuponkódót feliratkozás után egyből megkapják, amit igénybe tudnak venni a boltodban egyből. Ez a kedvezménykupon biztosítja, hogy biztosan csak olyanok iratkoznak fel, akik a vásárlóid szeretnének lenni.

Az összes beállítást, a hírlevél rendszer és feliratkozási oldal beállítását, a képek feltöltését is tartalmazza az ár.

A hírlevél feliratkozási oldal a magyar szabályoknak felel meg, így ha nem Magyarországról (magyar vállalkozóként) szeretnéd igénybe venni ezt a szolgáltatást, akkor nem tudom garantálni, hogy az országod szabályainak is megfelel majd. Ha viszont jelzed ezeket, akkor a feliratkozási oldal aszerint lesz kialakítva.

Díja: kérlek írj nekem

Pinterest marketing

Pinterest fiók kezelése

Regisztráció, összekapcsolás weboldallal/Etsy bolttal, kulcsszó keresés, megfelelő táblák létrehozása.

Pinterest mini tanfolyam

Pinterest oktató anyag kifejezetten az Etsy bolthoz kapcsolódóan. Mi a Pinterest? Miért jó az Etsy boltokhoz? Hogyan használd? Milyen tábláid legyenek? Hogyan hoz látogatót a boltodba? Stb. A feladatokat neked kell megcsinálni.
Ez még nem található meg online, de hamarosan elérhető lesz, kérlek írj ezzel kapcsolatban.

Egyedi ajánlat szerint

Fényképek szerkesztése

Első fotó kiválasztása, logó/ boltnév elhelyezése, retusálás ha szükséges, színek módosítása, felirat elhelyezése, stb. Árak egyedi ajánlat alapján, a meglévő anyagok minőségétől és feladattól függően.

Erre gyakran nincs szükség, ha mégis, akkor is általában elegendő termékenként csak egy (az első) fotót szerkeszteni, hogy az jobban kattintásra és vásárlása ösztönözzön.
Ha bármelyik másik feladatnál szükségét látom a képek szerkesztésének, akkor jelezni fogom, és igénybe tudod venni ezt szolgáltatást, vagy más grafikus/szerkesztő munkáját is (de vele neked kell már egyeztetned és megállapodnod).

Lektorálás

Erre nincs feltétlenül szükség, de ha valaki szeretné van rá lehetőség, akár csak egy termék esetében, aminek a szövege aztán másolható a többi termékhez is.
A munkát nem mi, hanem hivatalos lektor végzi egyedi ajánlat alapján (kb. 1,5-2,5 Ft / leütés, kivéve ha nagyon rossz az eredeti fordítás).

Egyedi ajánlat szerint

Kapcsolódó információk

Az árak bruttó árak és 0% áfát tartalmaznak.
A feladatok az itteni díjon felül plusz költségekkel járhatnak, mint például termékmegújítási vagy termékfeltöltési díj, ezeket nem tartalmazzák a feltüntetett árak.
Minden feladathoz szerződést kötünk.
A fenti feladatok során rendelkezésemre jutott információkat nem használom fel az esetleges konkurens boltok elemzésénél vagy optimalizációjánál.

FONTOS!
A boltnyitási, bolt beállítási és a termékfeltöltési feladatokat csak akkor tudom elvégezni, ha számítógéppel is rendelkezel, mivel a te gépeden keresztül fogok tudni csak belépni az Etsy boltodba. Közvetlen belépési adatokkal biztonsági okból nem lépek be, mivel az Etsy szabálya még mindig szigorú ebben.

A Virivee konkurenciájának nem tudok sajnos Etsy szolgáltatást vállalni, mivel szeretném elkerülni az esetleges problémákat.

A feladatok során nem kell bankkártya adatot vagy Etsy bolthoz bejelentkezési adatokat megadnod nekem, távoli eléréssel a te gépeden keresztül fogom a feladatokat elvégezni. Bizonyos hosszabb munkáknál (keresőoptimalizálás vagy bolt üzemeltetés) külső alkalmazásokat szeretnék majd hozzákötni a boltodhoz, ahol a boltod termékeire és adott esetben az eladásokra is rálátok anélkül hogy a boltba be kellene lépnem. Ezeket mindenképpen előre jelezni fogom, és csak külön beleegyezéseddel történnek meg.

Megrendelés és feladatvégzés folyamata

Miután megvásároltad és kifizetted a szolgáltatást, átküldöm a szerződést, amit kérlek aláírva, és scannelve/fotózva küldj vissza nekem. Ez a szerződés tartalmazza a titoktartási megállapodást is, illetve azt, hogy nem használom fel sem közvetve sem közvetlenül a boltod kezelése során kapott információkat. Ha bármi gond van a szerződéssel, vagy ha meggondoltad magad, akkor visszautalom a kifizetett összeget.
Ezután átküldöm neked az adatbekérő dokumentumokat és táblázatokat, ahol meg tudod adni a megrendelt feladat elvégzéséhez szükséges adatokat.
Ha a feladat az Etsy boltodon belüli munkavégzéssel jár, akkor előre egyeztetett időpontban a felügyeleted mellett a számítógépeden keresztül távoli eléréssel feltöltjük az adatokat. Amennyiben szeretnél többet megtudni ennek a távoli elérésnek a működéséról, biztonságáról, hogy mihez férhetek hozzá, kérlek írj nekem e-mailt. Az általunk kötött szerződés szabályozza ezt is.

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Melyik szolgáltatásokra van szükségem, ha szeretnék elindulni az Etsyn, de nem tudom, hogy induljak neki vagy ha nem beszélek angolul?

Amennyiben még nincs Etsy boltod, akkor a Boltnyitás szolgáltatást javaslom, illetve érdemes lehet 60% kedvezménnyel megvenni az Etsy felülete és funkciói e-bookot mellé. Ha megvan a bolt, utána gondold újra, hogy tudsz-e vele te foglalkozni a meglévő (a Boltnyitás során létrehozott) minta termék alapján, vagy inkább választod a Termékfeltöltés funkciót is.

Van már Etsy boltom, de nem nagyon tettem fel még termékeket. Melyik szolgáltatásra lenne szükségem?

Abban az esetben ha TE akarsz foglalkozni vele, akkor javaslom az Etsy felülete és funkciói ebookot. Ha te NEM akarsz annyit foglalkozni vele akkor  a Termékfeltöltés szolgáltatást javaslom. Itt akár csak 15 termékkel is érdemes lehet elindulni, hogy lásd milyennek kellene lenniük, ami után akár te magad is meg tudod majd csinálni.

Ezek mellett hamarosan lesz egy videós mini online oktató anyagom is olcsóbban, ahol a termékfeltöltésről és az Etsyre optimalizásáról nagyon sok hasznos információt megosztok sok példával együtt.

Melyik szolgáltatásra van szükségem, ha van már Etsy boltom és vannak is fent termékek, de nincs eladásom/látogató a boltomban?

Elsőre a Boltkritika szolgáltatást javaslom, mert ebből kiderülhet, hogy mi lehet a gond és szükséges-e komolyabb módosítás a boltban vagy a termékeken. Ha szükségesnek látom, akkor ajánlani fogom a Termékek keresőoptimalizálása szolgáltatást, de előre ne vedd meg azt.

Kinek javaslod a termékek keresőoptimalizálása szolgáltatást?

Azoknak javaslom, akik igénybe vették már a Boltelemzés szolgáltatást (akár ingyenes formában) és annak keretében javasoltam ezt. Jó még azoknak is, akik biztosan tudják, hogy jó termékfotókkal rendelkeznek mégsincs látogatója a termékeknek.

Hány terméket érdemes keresőoptimalizálni?

Minél több terméket tudsz, annál jobb, mert nagyobb eséllyel találnak rád a vevők. Viszont a keresőoptimalizálás időigényes feladat, így elinte érdemes inkább kevesebbel foglalkozni (8 db is elég lehet először), majd figyelni azok statisztikáját és annak tapasztalata alapján módosítani a többi terméket.

De önmagában hirdetés segítségével is lehetséges termékeket eladni, ez esetben nem kell annyira a keresőoptimalizálással foglalkozni. Viszont itt tudod kell, hogy nem minden terméket lehet az Etsyn nyereségesen hirdetni.

Szükség van a hírlevél részre vagy a Google Analitycs funkciókra egy Etsy boltnál?

Új boltként nem feltétlenül, ezek elsősorban akkor jönnek jól, ha már van valamennyi látogató a boltban.

A hírlevél feliratkozási kedvezmény beállítását viszont javaslom egyből, ha már vannak vásárlók a boltban.

Javaslod a Pinterest használatát Etsy bolt mellé?

Etsy boltok mellé többnyire jó forgalmat tud generálni, ami közvetlenül és közvetve is hasznos az eladónak.
Amennyiben bizonytalan vagy küldd el nekem az Etsy boltod linkjét e-mailben(!), és megnézem, hogy a te termékeidhez lenne-e értelme, tudna-e forgalmat generálni a Pinterest.

Melyik szolgáltatásokra van szükségem, ha szeretnék elindulni az Etsyn, de nem tudom, hogy induljak neki vagy ha nem beszélek angolul?

Amennyiben még nincs Etsy boltod, akkor a Boltnyitás szolgáltatást javaslom, illetve érdemes lehet 60% kedvezménnyel megvenni az Etsy felülete és funkciói e-bookot mellé. Ha megvan a bolt, utána gondold újra, hogy tudsz-e vele te foglalkozni a meglévő (a Boltnyitás során létrehozott) minta termék alapján, vagy inkább választod a Termékfeltöltés funkciót is.

Van már Etsy boltom, de nem nagyon tettem fel még termékeket. Melyik szolgáltatásra lenne szükségem?

Abban az esetben ha TE akarsz foglalkozni vele, akkor javaslom az Etsy felülete és funkciói ebookot. Ha te NEM akarsz annyit foglalkozni vele akkor  a Termékfeltöltés szolgáltatást javaslom. Itt akár csak 15 termékkel is érdemes lehet elindulni, hogy lásd milyennek kellene lenniük, ami után akár te magad is meg tudod majd csinálni.

Ezek mellett hamarosan lesz egy videós mini online oktató anyagom is olcsóbban, ahol a termékfeltöltésről és az Etsyre optimalizásáról nagyon sok hasznos információt megosztok sok példával együtt.

Melyik szolgáltatásra van szükségem, ha van már Etsy boltom és vannak is fent termékek, de nincs eladásom/látogató a boltomban?

Elsőre a Boltkritika szolgáltatást javaslom, mert ebből kiderülhet, hogy mi lehet a gond és szükséges-e komolyabb módosítás a boltban vagy a termékeken. Ha szükségesnek látom, akkor ajánlani fogom a Termékek keresőoptimalizálása szolgáltatást, de előre ne vedd meg azt.

Kinek javaslod a termékek keresőoptimalizálása szolgáltatást?

Azoknak javaslom, akik igénybe vették már a Boltelemzés szolgáltatást (akár ingyenes formában) és annak keretében javasoltam ezt. Jó még azoknak is, akik biztosan tudják, hogy jó termékfotókkal rendelkeznek mégsincs látogatója a termékeknek.

Hány terméket érdemes keresőoptimalizálni?

Minél több terméket tudsz, annál jobb, mert nagyobb eséllyel találnak rád a vevők. Viszont a keresőoptimalizálás időigényes feladat, így elinte érdemes inkább kevesebbel foglalkozni (8 db is elég lehet először), majd figyelni azok statisztikáját és annak tapasztalata alapján módosítani a többi terméket.

De önmagában hirdetés segítségével is lehetséges termékeket eladni, ez esetben nem kell annyira a keresőoptimalizálással foglalkozni. Viszont itt tudod kell, hogy nem minden terméket lehet az Etsyn nyereségesen hirdetni.

Szükség van a hírlevél részre vagy a Google Analitycs funkciókra egy Etsy boltnál?

Új boltként nem feltétlenül, ezek elsősorban akkor jönnek jól, ha már van valamennyi látogató a boltban.

A hírlevél feliratkozási kedvezmény beállítását viszont javaslom egyből, ha már vannak vásárlók a boltban.

Javaslod a Pinterest használatát Etsy bolt mellé?

Etsy boltok mellé többnyire jó forgalmat tud generálni, ami közvetlenül és közvetve is hasznos az eladónak.
Amennyiben bizonytalan vagy küldd el nekem az Etsy boltod linkjét e-mailben(!), és megnézem, hogy a te termékeidhez lenne-e értelme, tudna-e forgalmat generálni a Pinterest.