Online piacterek

A online kézműves piacterek legnagyobb szereplője kétség kívül az Etsy, de azért létezik pár másik nemzetközi piac, amit érdemes lehet számításba venni designerként, művészként vagy kézművesként.

Az összeállítás egy szubjektív válogatás, melynél figyelembe vettem a piacterek méretét, összetételét és hogy kb. mennyi vásárlója lehet. Még legalább 100 egyéb hely is van, ahol kézműves termékeket és design tárgyakat lehet online árulni, de azok a felületek nem biztos, hogy pénzben visszahozzák a belefektetett energiát.

Etsy

Etsy: Ez a piacterek aranyérmese, a legnagyobb és legprofibb online kézműves piactér. Amerikai cég (tőzsdei cég már!), a legtöbb vevő még mindig az USÁból van, így velük érdemes elsősorban számolni. Az Etsy egy ideje engedélyezi bérgyártott termékek árusítását is, azóta hőzöngenek a régi Etsy árusok, mert megjelent sok olyan termék, ami nem igazán kézműves már.

Kinek ajánlom: minden kézművesnek, designernek és művésznek
Mit adhatsz el: kézműves termékeket, ékszerekeket, ruházati termékeket, festményeket, fotókat, lakberendezési termékeket, szépségápolási termékeket, vintage termékeket, alapanyagokaz
Díjak: 0.20 USD listázási díj termékenként (120 napig érvényes), 5% jutalék az eladás után (szállítási költségen is), 3% Etsy payments (pénz kifizetési) díj + 27% ÁFA a jutalékokra (EU adószámmal nincs ez a díj)

Az Etsy-t külön cikkben is bemutatom itt.
Az Etsy-vel kapcsolatos bejegyzéseimet itt találod.

Amazon Handmade

Amazon Handmade: Az áruházóriás kedvet kapott a kézművességhez és az Etsy babérjaira tör. A Handmade rész az Amazon kategóriái között jelenik meg, de más szabályok vonatkoznak az itt árusításra, mint az áruház többi részén. A vevők mások, mint az Etsy-n, és eddig nagyon vegyesek az Amazon Handmade-en árusításról a visszajelzések az eladóktól. Mivel a termékeket ingyen lehet még egyelőre feltenni, így szerintem érdemes megpróbálni.

Kinek ajánlom: minden kézművesnek és designernek
Mit adhatsz el: kézműves termékeket, ruházati termékeket, lakberendezési termékeket, szépségápolási termékeket, ékszereket, játékokat,
Díjak: 12-15% jutalék az eladott termék és szállítási költség után, de legalább 1 USD eladott termékenként

Az Amazon Handmade-et külön cikkben is bemutatom itt.
Az Amazon Handmade-del kapcsolatos bejegyzéseimet itt találod.

Dawanda

Dawanda:
A Dawanda 2018. augusztus 30-án sajnos megszűnt, helyét az Etsy vette át.
Az Etsy európai megfelelője. Eredetileg német, de mára világszerte használják a többnyelvű oldalnak köszönhetően. A legtöbb vevő még mindig Németországból várható, ott a legismertebb az oldal. Érdemes kipróbálni az Etsy alternatívájaként, mivel vannak termékek, ahol nem sok az eladó.

Kinek ajánlom: minden kézművesnek és designernek
Mit adhatsz el: ugyanazt, mint az Etsy-n
Díjak: 0.10-0.30 Euró közötti listázási díj (120 napig érvényes, a termék árával drágul), 9,5% jutalék az eladás után + 19% ÁFA a jutalékokra (EU adószámmal nincs ez a tétel)

Rebels Market

Rebels Market: Az alternatív divat piactere. Ha valamelyik szubkultúra számára tervezel és készítesz ruhákat vagy kiegészítőket, akkor ezt a piacteret neked találták ki.

Kinek ajánlom: Ruházatot és kiegészítőket készítőknek
Mit adhatsz el: Ruhákat, kiegészítőket, ékszereket
Díjak: 15% jutalék az eladás után

A Rebels Marketről hamarosan részletesebben is írok.

Zibbet

Zibbet: Az Etsy kis konkurense havidíjas árusítási lehetőséggel. Nem tudom, hogy mennyi vásárlója van a Zibbetnek, így óvatosan nyilatkozok vele kapcsolatban, de 10 termékig ingyen ki lehet próbálni az oldalt, így egy próbát ez a kézműves piactér is megérhet.

Kinek ajánlom: minden kézművesnek, designernek és művésznek
Mit adhatsz el: ugyanazt, mint az Etsy-n
Díjak: havidíjas megoldás, nincs listázási díj és eladás utáni jutalék. 5 USD/ hó: 50 termékig, 10 USD / hó: bármennyi terméknél, 20 USD/ hó, bármennyi terméknél és plusz funkciókkal (10 termékig ingyenes, bár limitáltak az árusítási lehetőségek)

Society6

Society6: Print on Demand webáruház, piactér grafikusoknak és fotósoknak, akik az alkotásaikat poszteren és különböző ruházati és lakberendezési tárgyakon tudják értékesíteni úgy, hogy a művész csak a grafikát adja, a termék elkészítését és a szállítást a Society6 intézi. Az eladott termékek után jutalékot kap a szerző. Poszter, tapéta, óra, szőnyeg, párna, bögre, táskák, pólók, telefontokok és még sok más felületre kerülhet rá a saját grafikánk. A világ egyik legnagyobb ilyen jellegű webáruháza, sok látogató, visszatérő vásárlók.

Mivel mostanra már nagyon sok eladó van rajta, így elsősorban annak jó felület, aki saját maga tud forgalmat generálni a boltjába.

Kinek ajánlom: grafikusoknak és fotósoknak
Mit adhatsz el: posztereket, a grafikáidat különböző termékekre nyomva
Díjak: ingyenes

Crowdyhouse

Crowdyhouse: Európai designtermékek piactere. Kizárólag minőségi és különleges termékek kaphatóak. Az oldalon előzetes jóváhagyás után lehet csak árusítani.

Kinek ajánlom: designereknek
Mit adhatsz el: bútorokat, lámpákat, lakberedezési termékeket, textileket, felújított vintage bútrokat és kiegészítőket
Díjak: 30% eladás utáni jutalék + 27% ÁFA a jutalékon (EU adószámmal nincs ez a tétel)

Artfinder

Artfinder: Eredeti képek és műalkotások online piactere.

Kinek ajánlom: művészeknek
Mit adhatsz el: festményeket, fotókat, szobrokat, grafikákat
Díjak: 20% eladás utáni jutalék + 27% ÁFA a jutalékon (EU adószámmal nincs ez a tétel)

Saatchi Art

Saatchi Art: Eredeti képek és műalkotások online piactere.

Kinek ajánlom: művészeknek
Mit adhatsz el: festményeket, fotókat, szobrokat, grafikákat
Díjak: 35% eladás utáni jutalék

Weecos

Weecos:

Az oldalon sajnos egyelőre nem lehet Magyarországról árusítani, csak ezekből az országokból: Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Lettország, Litvánia, Norvégia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság.
Fenntartható és ökotudatos termékek online piactere Finnországból. Szerintem Finnországon kívül ismeretlen lehet az oldal, de angol nyelven is elérhető (a finn mellett), így jó lehetőség lehet finn vásárlókat szerezni. Ismerek olyan árust, aki csak ezen a platformon árulja a termékeit. Egy próbát megérhet, mivel termékfeltöltési díj nincs, és ez a vásárlói célcsoport tudatosan keresi a neki megfelelő termékeket. Csak előzetes jóváhagyás után lehet árusítani.

Kinek ajánlom: természetes alapanyagokat használó vagy fenntartható designnal és divattal foglalkozó kézműveseknek és designereknek
Mit adhatsz el: ruhákat, kiegészítőket, ékszereket, szépségápolási termékeket, lakberendezési termékeket
Díjak: 20% jutalék az eladás után

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető.

Összesen
73
Megosztás