Minden Etsy boltnál alapból nyilvános, hogy milyen termékeket adott el. Azonban nem biztos, hogy jó, ha ezt mindenki láthatja, és inkább érdemes letiltani az eladott termékeink listáját.

Ne segítsünk a konkurenciának

Nem feltétlenül kell tudni a konkurenciának, hogy melyik a best seller (legjobban fogyó) termékünk.

De használjuk ki, hogy nem minden bolt tiltja le az eladott termékei megtekintését, éljünk vele, keressünk olyan boltot, ami sokat ad el, de nyilvános a listája, érdekes végignézni, hogy miket vásárolnak nála a vevők. Jó inspiráció lehet színekhez, formákhoz, témákhoz, illetve segíthet a boltunk termékeink rendezéséhez is. (Itt van például ez a bolt, vagy ez a másik)

Olcsó termék után a drága termék eladása

Az emberek hajlamosabbak a többet értékesítő, több értékeléssel rendelkező bolttól vásárolni, mivel kevésbé aggódnak a termék miatt, mondván, hogy az a bolt már bizonyított, illetve az Etsy is az ilyen boltokat sorolja előrébb a keresési eredményekben. Néha megéri egy olcsóbb terméket csak azért kínálni, hogy az eladások és értékelések száma nagyobb legyen, mivel utána többnyire már a drágábbakból is könnyebben tudunk eladni. Jobb, ha nem látszik, hogy valójában melyik termékek fogynak, nem kell azt a vevőknek tudni, hogy valójában a sok eladás az olcsóbb termékekből jött össze.

Például, a cikk kiemelt képe a Clark and Taft Etsy boltból van, aminek sokféle táskája, tolltartója és kulcstartója van 26-300 dollár közötti árakon, és ebben a pillanatban 5800 eladással rendelkezik, viszont az eladásainál látszik, hogy az eladások nagy része a 26-30 dollár közötti kulcstartókból van.

Hol lehet beállítani, hogy ne látszódjanak az eladott termékek az Etsy boltban

Az eladott termékek listázását a Shop Manager / Settings / Options  oldalon tudod módositani, az oldal alján a “Sold Listings” panelen jelöld be a “No, hide them” lehetőséget.

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető.

 

Összesen
14
Megosztás