Nehéz az Etsyn értékesíteni?

Egyre ismertebb az Etsy Magyarországon, így egyre több segítség és megvásárolható anyag jelenik meg az Etsyvel kapcsolatban magyarul is. Ami egyrészt jó, hiszen minél több tudás nyilvános, annál jobb, mert annál könnyebb ezekhez az információkhoz hozzáférni. Viszont az a tapasztalatom, hogy az elérhető magyar anyagok elsősorban arra mennek rá, hogy eladják a tudást, vagy forgalmat vigyenek a készítője oldalára, de nem valós módon mutatják be az Etsy értékesítést és annak az esetleges nehézségeit.

Szögezzük le gyorsan itt: az Etsyn értékesítés nehéz, és aki mást mond, az vagy nem ismeri igazából az Etsyt, vagy csak átveri a közönségét, és csak a látogatottságra megy. Ne hidd el, ha valaki túl egyszerűnek mutatja be az értékesítés folyamatát, ha szerinte csak létre kell hozni egy Etsy boltot, lemásolni mások termékeit, azok címét és minden jó lesz. Nem, ez nem így van. Ma már alapos utánajárás, komoly kutatómunka, profi fotók szükségesek az Etsy értékesítéshez, mivel óriási a verseny és nagyon nehéz érvényesülni több tízezer hasonló termék között. Könnyű azt mondani, hogy nyiss egy Etsy boltot, és például kezdj el Print on Demand (kiszervezett gyártású) termékeket értékesíteni, és gyors passzív jövedelmed lesz. Nem, nem lesz.

Viszont attól még, hogy maga az értékesítés nehéz, és sok munkát igényel, a legtöbb esetben megéri annak, aki veszi a fáradtságot, és hónapok munkájával felépít és gondoz egy Etsy boltot. Ahhoz, hogy egy bolt elinduljon többnyire hónapok szükségesek az elindulás után, és az első pár hónapban folyamatosan foglalkozni kell vele. Új termékeket kell készíteni, figyelni a konkurenciát, követni a keresletet, és dolgozni a bolton. Ha még nem tetted, akkor mindenképpen olvasd el ezt a 2018-as bejegyzésem az Etsyn értékesítésről. Megértem, ha ez soknak tűnik, megértem ha ez idő alatt az eladó lelkesedését veszti, viszont ez is olyan, mint egy szakma, vagy egy nyelvtudás, időre van szükség, hogy az ember megértse és megtanulja és alkalmazni tudja.

A mostani bejegyzés azért született, mert újabb olyan magyar “tanárra” bukkantam, aki az Etsvel foglalkozik, viszont az anyagai alapvető tévedéseket tartalmaznak az Etsyvel kapcsolatban. Bár számomra egyértelmű, hogy nem ismeri az Etsy működését, és nem kellene hiteles forrásként tekinteni rá, de lehet, hogy egy kezdő Etsy eladót félrevezet.

…..

Van több Facebook csoportom, ahova segítségért tudsz fordulni vagy csak tanulni a többiek tapasztalataiból.
Ha Etsy bolt nyitásán gondolkodsz vagy van már Etsy boltod, akkor lépj be az Etsy boltokat segítő csoportomba a Facebookon.
Az Amazon Handmade boltokat segítő csoportot pedig itt találod. Egy általános csoport külföldi értékesítéssel kapcsolatban, ahol mindenről kérdezhetsz, amit itt az oldalon olvasol.

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető. Nem sok levelet küldök, tényleg csak a legfontosabbakról.

Összesen
1
Megosztás