Az Etsy termékek viszonylag semleges értékeléssel indulnak az Etsy-n, azonban ez a semlegesség hátrányt jelent a jól teljesítő régi boltokkal szemben. Van azonban néhány dolog, amivel egyből picit fel lehet turbózni a termék pontszámát, ami után jobbra értékeli azt az Etsy, és ezáltal kedvezőbb helyen szerepelteti a keresőben.

Mit is értek a termék pontszáma és értékelése alatt? Ebben az esetben nem a csillagocskákat, hanem azt, amit angolul Etsy rankingnak neveznek. Ez egy olyan szám, amit az Etsy különböző szempontok alapján ad a termékeknek. Vannak dolgok, amik plusz pontot érnek, vannak, amik mínuszt. Minél magasabb a végső pontszám, annál jobb helyen jelenik meg a termék az Etsy keresőjében. Hiába új egy bolt, kis apróságokkal lehet a ranking pontszámán javítani, és felvenni a versenyt a régi és jól teljesítő boltokkal is.

Mi alapján rangsorolja az Etsy a termékeket?

– a termék elevezése
– a termék leírása
– a termék szállítási ára
– a termék címkéi
– a bolt eladásai
– a bolt értékelései
– a termék új vagy régi
– akciós termék vagy nem
– a bolt profilja (leírás, szabályok)
– a boltra irányuló külső forgalom

Ezek között van, ami többet jelent, más meg kevesebbet. Egy része új boltnak nem releváns (eladások, értékelések), azonban látszik itt pár apróság, ami mindenképpen számít.
– Az Etsy sokszor kiemelte már, hogy fontos neki, hogy az eladók profilja ki legyen töltve, illetve a bolt szabályzatai.
– Ha tudunk, akkor kínáljunk ingyenes szállítást (akár értékhez kötve), mivel az Etsy egyelőre ezt is plusz pontként értékeli.
– Mindezek mellett minden frissen feltöltött termék is több pontot kap pár óráig, ami sokat segíthet egy új boltnak.
– Később, amikor már eladása is van a boltnak, akkor fontos, hogy minél előbb 5 csillagos értékelést szerezzen a bolt, mivel az is plusz pontot ér.

Ha ezek mellett jó a termék elnevezése (ezt a cikket feltétlen olvasd el a termékek elnevezéséről!) és a használt címkék, akkor elég jó esélyünk van bekerülni a nagy és forgalmas boltok mellé is a keresőben, mert együtt ezek már adhatnak olyan összpontszámot, mint amit egy jó értékeléssel és sok eladással rendelkező bolt régi terméke kap.

Amennyiben új az Etsy boltod, akkor olvasd el a Hurrá megnyitottad az Etsy boltodat! De most hogyan tovább? cikkemet.

…..

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető.
Ha Etsy bolt nyitásán gondolkodsz vagy van már Etsy boltod, akkor lépj be az Etsy boltokat segítő csoportomba a Facebookon.

Összesen
25
Megosztás