Két hónapos kezdő Etsy mentorálás

ONLINE PROGRAM

Etsy mentorálást indítok, benne célcsoport meghatározása, árazás, termékpaletta kialakítása, Etsy bolt nyitása, Etsy bolt és a termékek marketingje.

Ha ismerted a régi Etsy workshopjaimat, akkor annak a kezdő részét vesszük át KÉT hónap alatt gyakorlattal és csoportban dolgozva, hogy egyből meg is lehessen valósítani a tanultakat. Vagyis nem csak elmondom a tudnivalókat általánosságban, hanem minden résztvevőnek egyénileg fogok segíteni, és ha igényli, akkor egyénileg fogom noszogatni, hogy megcsinálja a feladatokat. Ez nem egy tanfolyam, ahol megnézed az előre felvett anyagokat, valóban ott leszek és segítek a te termékeiddel a te vállalkozásodnak.

A mentorálás nem teljesen Etsy specifikus, az akkor is hasznos ha később esetleg úgy döntesz, hogy nem az Etsyn szeretnél értékesíteni. Az egész program online zajlik, saját időbeosztásban tudsz haladni, de heti határidők vannak (két-három naponta vannak új feladatok), amiket el kell végezni és amiket értékelek folyamatosan. Ha kicsit elcsúszol a feladatokkal az nem gond, de próbáld majd gyorsan utolérni magad, ahogy tudod. A feladatokat utólag is el tudod végezni, de a program lezárása után már nem leszek ott, hogy segítsek, így érdemes a többiekkel haladni.

Februárban indítottam már egy hasonló egy hónapos mentorálást, annak volt a tapasztalata, hogy szükség van több időre, túl kevés a négy hét, és szükséges a bolt és a termékek marketingje is, mert a résztvevők egy része igényelte volna később is, hogy legyen még később is segítsége, mert egyedül nincs már meg a motiváció a haladásra.

Tematika

– Milyen a jó termék
– Célcsoport meghatározása
– Termékfotók
– Árazás
– Etsy bolt beállítások
– Etsy kulcsszavak
– Szállítás
– Etsy hirdetési rendszere
– Etsyn kívüli marketing

  Mit várhatsz ettől a mentorálástól?

Jobban megérted mitől jó egy termék az Etsyn, és milyen termékeket érdemes eladni. Ki a célcsoportod, és hogyan érheted el őket. Hogyan működik az Etsy és mikor jó és mikor nem jó felület neked. Hogyan lehet az Etsyn érvényesülni új eladóként. Hogy lehet a termékeidet kevés pénzzel is marketingelni akár az Etsyn kívül is. Lehetőséged van annyit kérdezni, amennyit csak szeretnél.
Nem tudom garantálni, hogy a program elvégzése után egyből sikeres leszel, sok eladással, de megpróbálok minél több tapasztalatomat átadni számodra ezekben a témákban, és onnantól leginkább a belefektetett munkádon és némi szerencsén múlik a sikered.

Beszélünk termékekről, piacról, célcsoportról, megnézzük, hogy milyen a jó termékfotó az online piacterekre, lesz szó árazásról, kulcsszavakról, nemzetközi szállításról. Végigmegyünk a boltnyitáson, anyag lesz az Etsy hirdetési rendszere, mit és mikor éri meg hirdetni, és fontos még az Etsyn kívüli marketing is, benne a Pinterest is, meg egyéb dolgok, ami ahhoz kellhetnek, hogy sikeresek lehessenek a termékeid az Etsyn vagy az Etsyn kívül. A lényeg, hogy mindenre saját példákat kell majd csinálnod, árakat számolnod, nem csak elmondom az anyagot.
Csoportban dolgozunk, ahol egymásnak is segítenetek kell, így csak akkor jelentkezz, ha nem titkolózol a többiek előtt a termékeidről, stratégiádról, és hajlandó vagy a többieknek is segíteni. A csoport lényege, hogy a többi ember példájából is tanulj, mivel így sokkal több téma és kérdés merül fel, ami később bárkinek hasznos lehet. A csoporttagokat úgy választom ki, hogy ne legyenek közvetlen konkurenciái egymásnak.
A mentorálás során a munkát neked kell elvégezni, de irányítalak és segítek közben. Egy zárt Facebook csoportban kommunikálunk majd, ahol a résztvevők közül bárki, bármikor kérdezhet, igazából mindenféle témában, így nagyon sokat lehet tanulni.

Részletek

Jelentkezési határidő: 2021. június 4.
Időtartam: 2021. június 7 – augusztus 7.
Részvételi díj: 56 000 Ft, ami fizethető két részletben is (első részlet 28e Ft, amit június 6-ig kell befizetni, a második 28e Ft egy hónap múlva esedékes)

Jelentkezéseddel elfogadod a Designmentor.hu oldal és a szervező adatkezelési szabályzatát.

Kinek jó ez a program?

bárkinek, aki szeretne Etsy boltot nyitni, és

 • még nincs boltja, de akar nyitni és meg is tudja nyitni majd 4 héten belül. Mivel a programban lesz a termékek hirdetésére vonatkozó és marketingjére vonatkozó rész is, így ha nincs boltod nem fogsz tudni haladni ezekkel.
 • van boltja, de nagyon az elején jár.
 • van boltja régóta, de még nincs eladása az Etsyn.
 • VAGY nem az Etsyn akar eladni, de szüksége van segítségre kézműves termékek online értékesítésében külföldre.

Akkor jelentkezz ha:

 • beszélsz legalább alapszinten angolul.
 • tudsz hetente pár órát erre rászánni, mivel a feladatokat akkor kell elvégezni. Nem gond ha nem egyből csinálod meg a feladatokat, de pár napon belül pótolni kell a lemaradást. Ha nagyon elfoglalt vagy, akkor ez most nem megfelelő neked. Nem probléma, ha nyaralni mész közben egy hétre, ha be tudod pótolni a lemaradást.
 • nem most kezdesz a termékek kitalálásához, hanem vannak már olyan termékeid, amit fel szeretnél tenni az Etsyre (közben is lehet találunk majd ki újakat), és meg is tudod nyitni (akár a segítségemmel) a boltodat a következő 4 hétben.
 • Nem probléma, hogy a program alatt a boltod/termékeid hirdetésére költs el kb 5000 forintot.
 • van gmail fiókod, vagy ha nincs, akkor hajlandó vagy nyitni egyet, erre egy ingyenes szolgáltatás miatt lesz szükség.
 • hajlandó vagy aktívan részt venni a közös csoportban és segíteni a többieknek is.

JELENTKEZÉS

A jelentkezéshez kérlek válaszolj ezekre a kérdésekre, és küldd el a válaszokat E-MAILBEN erre a címre: tanfolyam KUKAC designmentor.hu

 1. Ha van már Etsy boltod, mikor nyitottad? Mi a boltod címe?
 2. Ha nincs még boltod, akkor milyen termékeket szeretnél árulni az Etsyn?
 3. Valahol máshol árulod már a termékeidet (Facebook, Meska, webshop, stb)?
 4. E-mailben küldj 3-5 termékről fotót. (Ha van már Etsy boltod és vannak fent termékek, akkor nem szükséges küldened.) Kérlek próbáld a legjobb fotóidat elküldeni, hogy lássam mennyire jók a termékfotóid.
 5. Ha szeretnéd, nyugodtan írd le, hogy miért szeretnél ezen a mentoráláson részt venni, ha esetleg több jelentkező lenne, akkor figyelembe fogom venni ezt is

A résztvevőket egyéni szempontok alapján választom ki. Szeretném ha többféle termékeket értékesítők is képviselnék magukat, és többféle szinten lennének, hogy egymás példájából is tudjanak tanulni. Maximum 20 fő lehet a csoportban.
Mivel ez idő alatt ezzel a csoporttal fogok csak foglalkozni, így nem vállalok majd személyes tanácsadást augusztusig.

Az oktató

Vig Virág, eredetileg grafikus, 19 éve dolgozik különböző kreatív területeken. Jelenleg a fő szakterülete a kézműves és designer termékek külföldi piacravitele. Az egyetlen magyar Etsy tanácsadó az országban, az Etsy által elfogadott hivatalos előadó a témában.

Saját divatmárkája van, amely az angol és német nyelvű webáruháza mellett nyolc éve jelen van az Etsyn, és öt éve az Amazonon is. Termékeinek a világ 46 országából voltak már vásárlói.

2017-ben kezdte el írni a Design Mentor blogot, hogy segítse a hazai designereket és kézműveseket a külföldi piacralépésben.
2019. tavasza óta az érdeklődőknek workshopokat és előadásokat is tart az online értékesítés, külföldi piacra lépés, és Etsy értékesítés témákban.

Virágról és az eddigi munkáiról részletesebben itt olvashatsz.

Vig Virág, eredetileg grafikus, 19 éve dolgozik különböző kreatív területeken. Jelenleg a fő szakterülete a kézműves és design termékek külföldi piacravitele. Az egyetlen magyar Etsy tanácsadó az országban, az Etsy által elfogadott hivatalos előadó a témában.

Saját divatmárkája van, amely az angol és német nyelvű webáruháza mellett nyolc éve jelen van az Etsyn, és öt éve az Amazonon is. Termékeinek a világ 46 országából voltak már vásárlói.

2017-ben kezdte el írni a Design Mentor blogot, hogy segítse a hazai designereket és kézműveseket a külföldi piacralépésben.
2019. tavasza óta az érdeklődőknek workshopokat és előadásokat is tart az online értékesítés, külföldi piacra lépés, és Etsy értékesítés témákban.

Virágról és az eddigi munkáiról részletesebben itt olvashatsz.