Mi Az Etsy? Az Etsy bemutatása

Az Etsy jelenleg a világ legnagyobb online kézműves piactere. Olyasmi mint az Ebay, csak kizárólag kézműves termékeknek.

Vagyis nem egészen csak kézműves termékeknek, lásd következő bekezdés. Mondhatok magyar példát is, a magyar Meskának vélhetően az Etsy volt a mintája, csak az Etsy a hazai oldalnál sokszor nagyobb, legnagyobb százalékban amerikai vásárlói vannak, és nagyságrendekkel profibb az egész, lévén, hogy most már egy tőzsdén lévő cégről beszélünk.

Az Etsy-n háromféle termékcsoport kapható:

  • Kézzel készített kézműves termékek, képzőművész és iparművész termékek, vagy design termékek
  • Alapanyagok és eszközök a fenti termékek elkészítéséhez
  • Antik vagy vintage termékek (legalább 20 éves)

Fő kategóriák az Etsy-n:

– Ruházat és kiegészítők
– Ékszer
– Alapanyagok és eszközök
– Esküvő
– Kikapcsolódás
– Otthon és dekoráció
– Gyerek és csecsemő
– Antik és vintage

Miért különleges az Etsy?

Az Etsy két dolog miatt érdekes:

Viszonylag olcsón lehet árulni rajta, 20 cent (0,2 USD) vagyis kb. 50 forint a termék feltöltés díja, és utána nettó 9-11% az összes jutalék (plusz áfa). Bővebben az Etsy díjakról és jutalékokról itt írok.
Illetve mert egy óriási online piactérről van szó, ugyanis jelenleg (2017. szeptember) is 83 országból 1,8 millió eladó árulja 45 millió (!) termékét a weboldalon és a friss statisztikák szerint 30,6 millió aktív vásárlója van.

Vevőként az Etsy a különleges termékek végtelen tárháza, eladóként pedig egy óriási piactér, ahol ott vannak a teli pénztárcával rendelkező vevők, akik alig várják, hogy valami egyedi terméket vegyenek maguknak.

Az Etsy-n ráadásul eszméletlenül könnyűvé teszi a termékek eladását és vásárlását is. Az oldal már 9 nyelven is elérhető (angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, holland és kínai), így olyanok is tudnak eladni vagy vásárolni, akik amúgy nem beszélnek angolul.
Míg korábban csak regisztrált vásárlók vásárolhattak, a cég idén megnyitotta a “vendég vásárlás” lehetőségét is (regisztráció nélkül is lehet vásárolni), elsősorban az impulzus vásárlókat megcélozva, akik sokszor nem veszik a fáradtságot, hogy regisztráljanak a vásárláshoz.

Az Etsy amiatt is kifejezetten érdekes, mivel a legtöbb vásárló az USÁ-ból van, így az itthon készült termékeket magasabb áron lehet értékesíteni. Nem probléma többé, hogy “itthon nem akarják/tudják megfizetni az emberek a kézzel készült kézműves/design termékeket

Kinek éri meg az Etsy-n árulni?

Minden kézművesnek és designernek, aki szeretne egy nagyobb piactéren is megjelenni vagy tesztelni a termékét.

Ne tévesszen meg senki a “kézműves piac” kifejezés, az Etsy-n nem csak hobbiból művészkedő árusok vannak, hanem vannak olyan vállalkozások is, ahol éves szinten millió dolláros forgalmat érnek el a termékeik értékesítésével és 5-15 alkalmazottal dolgoznak. Például ez az Etsy Shop, vagy ez a bolt, meg ez a bolt is, és ez is, stb.
Ezek az “óriások” mellett egyébként tökéletesen elvan a picike bolt is, amin valaki csak a szabadidejében készített termékeket árulja, és ugyanannyi eséllyel adhatja el azokat, mint a nagyok.

Az Etsy olyan márka lett mára, ami komolyabb design cégeknek sem feltétlenül ciki, és nagyon sok cég indult onnan. Sok kreatív vállalkozásnak van a saját webáruháza mellett Etsy boltja is, mivel különösebb marketing nélkül tud azon keresztül új vásárlókat elérni.

Meggyőző? Akkor lássuk, hogyan lehet Etsy boltot nyitni pár egyszerű lépésben.

Gyakori kérdések az Etsy-ről:
Kell vállalkozás az Etsy-n értékesítéshez?
Megéri még az Etsy-n árulni?

Kapcsolódó cikkek:
Online piacterek kézműveseknek, designereknek és művészeknek
Mi az Amazon Handmade, kinek éri meg rajta értéksíteni, és mit érdemes ott eladni?

…..

Tetszett a cikk? Kövess Facebookon is, vagy iratozz fel hírlevelemre és értesítelek, amikor több új cikk is elérhető.
Ha Etsy bolt nyitásán gondolkodsz vagy van már Etsy boltod, akkor lépj be az Etsy boltokat segítő csoportomba a Facebookon.

 

Összesen
112
Megosztás